Kokkola vanhana kaupunkina tarjoaa paljon nähtävää. Kokkolan vanhakaupunki Neristan erityisesti houkuttelee viehättävillä tarinoillaan sekä vanhalla historiallaan mutta myös muu Kokkola kiehtoo vierailijoitaan ja tarjoaa paljon nähtävää. Opastuskielet: suomi, ruotsi,englanti ja ranska.

"Ilo palvella opastaen"

"Opastus on elämys - Med en guide upplever du mer!"

 Auktorisoidun matkailuoppaan avulla matkailija saa vierailustaan tai retkestään paikkakunnalla enemmän irti. Taitava opas värittää mukavilla tarinoillaan ikäviltä näyttävät rakennukset värikkäiksi ja mielenkiintoisiksi, saa historian siivet havisemaan ja aiemmin tylsiltä tuntuneet tienpätkät sujahtavat ohitse tuossa tuokiossa. Voi olla, että paikkakunnan kuuluisat henkilöt, kreivit ja mamsellit - miksei myös piiat, renkipojat ja ne kylähulluina pidetyt - tupsahtavat oppaan johdolla kierroksella vastaan.

Suomen opasliitto ry:n auktorisoimat matkailuoppaat ovat tähän tehtävään koulutuksen saaneita oppaita. Noin vuoden mittainen opaskoulutus tai ammattitutkintoon valmistava koulutus on monipuolinen ja vaativa. Koulutuksen suoritettuaan opas liittyy paikallisyhdistyksen kautta opasliiton jäseneksi. Auktorisoinnin säilyttämiseksi opas osoittaa määräajoin tietojensa ja taitojensa ajantasaisuuden. Laatu ja asiantuntemus takaavat asiakkaan tyytyväisyyden.


Kokkolan oppaiden kesä 1.6.-31.8.2017

 

Kuvaelma Kokkola vuonna 1917

1900-luvun alussa eläneet kokkolalaiset pohtivat arjen keskellä suuria ja pieniä asioita, joita isänmaassa tapahtuu vuoden 1917 aikana.  Esitykset 18.6., 2.7., 23.7. ja 6.8. Laivurintalon pihalla Läntinen Kirkkokatu 26 

Wanhankaupungin promenadi 

Tarinallinen kävelykierros oppaan johdolla Kokkolan vanhakaupunki Neristanissa.

Lähtö joka keskiviikko 14.6.-16.8.2017 klo 18.00. Mannerheiminaukiolta
Hinta: 4 €, alle 12-v. ilmainen
Kesto: 1,5 h

Ilmainen opastettu bussikierros

Lähde tutustumaan bussikierroksella Kokkolan kaupunkiin. Tutustutaan vanhakaupunki Neristaniin, sekä Kokkolan mielenkiintoisiin nähtävyyksiin. Kierros esittelee historiaa, nykyaikaa ja tulevaisuutta Kokkolassa.

Ajat: Lauantaisin  10.6., 1.7., 15.7.,29.7., 12.8. ja 26.8.  Lähtö Kauppatorilta klo 11.00.
Hinta: ilmainen
Kesto: 1,5 h

Hautakivet kertovat

Opastetut kierrokset Marian, Annan ja Elisabethin hautausmailla, jotka hiljaisella ja kiehtovalla tavalla kertovat Kokkolassa vaikuttaneista henkilöistä:

Marian ja Annan hautausmaa 11.6., 9.7.,30.7. ja 13.8. klo 17.00.  Kierroksen jälkeen musiikkihetki vanhassa kappelissa.
Elisabethin hautausmaa 4.6., 16.7. ja 20.8. klo 17.00.

Hinta: ilmainen
Kesto: 1.h

Iltatori

Kokkolan matkailuoppaiden iltatori juhlii ensi kesänä 20.juhlavuottaan erilaisin tempauksin.  Myös ensi kesänä tapaamme iltatorilla joka keskiviikko klo 17 - 21 kauppatorilla.